UD AF STRESSENS CYKLUS – Workshop

             ———-  OPRINDELIG MINDFULNESS  —————
—————– INTENSIVT WEEKEND SEMINAR  —————–

                    Mindfulness – Heartfulness – Wholefulness –

 

House of life
Store Kongensgade 75 b 1264  K.
Pris : 1675,-kr Incl. let frokost.
Inviter familie/venner med og spar 250,- pr. tilmelding
Bekræft tilmelding og antal på mail;
jeannetorres@live.dk
Anbefaling; løs påklædning

Ny datoer oplyses snarest

The Present, Nuet ‘Gaven’….

Giv slip på Stress, Mentale begrænsninger og Uharmoniske tilstande
I sin Oprindelse er Mindfulness meget andet, og større end
det focuserede nærvær. Det er kunsten at leve

Yderligere Info;
https://oprindeligmindfulness.wordpress.com/kurser-2/mindfulness-heartfulness/

FORSKNINGEN BEKRÆFTER OG UNDERSTREGER, DE OPRINDELIGE MINDFULNESS TILGANGE

FORYNGER, AFSTRESSER; FORBEDRER HELBREDDET VIA REGULERING OG HARMONISERING HELE VOR ORGANISME

Det er et videnskabeligt faktum, at efter tre måneders Oprindelig Mindfulness praksis er vores stressfaktor faldet radikalt. Vores ’body age’ faldet med 7 år. Dette ved blot 3 timers Oprindelig Mindfulness meditation og yoga øvelser om ugen.
Videnskaben har konstateret, at ved at implicere Oprindelig Mindfulness i tilværelsen forebygges stress og alderstegn, hele vort system harmoniseres og reguleres reguleres, (også vor vægt!!!) og der lægges adskillige år til dit liv.

DU PÅVIRKER SELV DIN STRESSHORMON PRODUKTION

Vidste du, at stresshormonet cortisol fra binyrerne nedbryder organismen og ved længere tids påvirkning, medfører denne tilstand alvorlig stres, angst og depressionstilstande? Yderligere tilstøder fysiologiske sygdomme som migræne, mavesår og også hjerteproblematikker.
Den positive modpol til denne tilstand opstår via Oprindelig Mindfulness. Her udskilles oxytocin fra hjernens prefrontale cortex ( højre pandeforlap ). Dette hormon er afgørendefor vores afstressning, lykkefølelse, fornemmelse af harmoni, velvære, overskud og koncentration.
Endvidere udskilles i forlængelse af ovenstående dehydroepiandrosteron – det såkaldte ’ungdomshormon’ fra binyrerne. Dette hormon reparerer og fornyer cellerne i hele organismen inklusive hjernen.
Ved at anvende Oprindelig Mindfulness principperne er der således en konstant stress og sygdodomsbekæmpende proces tilstede i hele organismen!!!

HVORDAN OG HVORFOR STRESSES VI RADIKALT  AF VORE TANKER  FØLELSER ?

Vi mennesker har alle en rig indre verden og et rigt følelsesliv. Dette er i virkeligheden vor største gave i livet. Blot er vi mange der kender til følelsen af at tiden og livet ikke opleves som den gave og det mirakel det i virkeligheden i sin fylde er.
Stress, uro, ængstelse og ligefrem angst, fylder i os. Vi oplever at vi føler der er noget galt med os, fordi vi ofte føler os stressede og udbrændte. Derved oplever vi ofte os selv som utilstrækkelige.
Disse indre oplevelser af os selv, opleves da vi er uden indblik i, og viden omkring hvordan vore oplevelser, og vor indtryk af omverden og relationer påvirker vore psyke og oplevelse af os selv, og ej heller har viden omkring hvordan disse indtryk og oplevelser afføder og påvirker vor adfærd tilbage til vor omverden,
Vi kommer vi derved alle til kort i den ressource drænende ubevidste psykiske-mentale stresss spiral igen og igen.

Denne følelsesmæssige Stress spiral holdes i ave, i et samfund hvor effektivitet, hurtighed, udadvendthed og store armbevægelser er populært og hvor viden omkring det indre følelsesliv ofte er nedprioriteret og måske endda tabubelagt.
Netop fordi vi lever i en præstationsorienteret kultur, har vi en tendens til, at vi hele tiden skal have planer og mål og skal nå hen til noget. Det betyder, at vi ofte er optaget af at nå et andet sted hen, end der hvor vi er. Vi har ofte afskåret os fra den levende, sansende oplevelse af vores liv og lever i en historie, der foregår i vores hoved, som konstant handler om, at vi skal gøre noget ved livet og få styr på det. I vores iver for at ”få styr på livet” har vi glemt den kraft og, (når stressen slipper os og nydelse), der ligger i ganske enkelt at være opmærksomme på, hvad vi oplever i dette øjeblik, og være bevidste om vores frie følelsesmæssige valg.

VELKOMMEN TIL DIG SELV – I NUET

Via Den Oprindelige Mindfulness oplever du at genfinde dig selv, og derved opbygge og styrke kontakten med det væsenligste for netop dig i livet,  og derfra den autentiske og bevidste kontakt med nuet – ligegyldigt hvad du oplever.
Vi viser dig vejen ind i hvordan du opelsker en nysgerrighed overfor det, som er her nu, og hvordan du via Mindfulness oplever friheden i at kunne opfattelsen og udfaldet at dette moment, og den situation du befinder dig  Du bliver som det  i stand til at være  fascineret af det, som er her, end af tankerne om at føle noget andet, og nå et andet sted hen, både inde i dig og uden for dig. Du vil lære, hvordan du møder alle sider i dig selv, med med kærlighed og accept. Derved kan du slutte fred med alle dele af dig selv, og de kan slutte fred med dig.

Info vedr. Mindful spisning;

https://oprindeligmindfulness.wordpress.com/mindful-spisning

UDVIKLING BEHØVER IKKE AT VÆRE INDVIKLET

Nogle gange fortrækker folk på den udviklingsmæssige vej via Mindfulness, at undgå at beskæftige sig med de kampe og følelser, som vi alle har med os fra vor fortid. Nogle gange er det mere tillokkende at tro vi kan udvikle os uden at afvikle vore gamle traumer, vor frygt og interne konflikter, vor unyttige ovebevisninger «og det ikke-så-åndeligt motiverede ego. Nogle gange vil vi hellere tro på at det er en mulighed at ‘springe’ til større bevidsthed og oplysning, og glemme alt om vor fortid, faktisk vil vi ind imellem hellere vende ryggen til den.
Den Oprindelige Mindfulness inviterer dig netop ind i muligheden for at opdage dig selv, via muligheden for at pakke din gamle rygsæk op, kigge på indholdet, udvikle din selvforståelse ved at stifte fred med dens slidte inhold. Herfra kan stille den væk, og udelukkende kigge i den, når du mener at kunne bruge nogle bevidste erfaringer i din nutid. Din ubevidste tyngende rygsæk ‘fortid’ vil du kunne gøre op med ved at tage det tunge og ubevidste frem til skue og vækst via fornyet bevidsthed.
Tag på dit livs vigtigste rejse, rejsen ind til din essens, rejsen tilbage til dig selv, og tilbage til en tillidsfuld kontakt med Livet. På rejsen, vil du opdage, hvordan du kan væve hver eneste del, og hver eneste lag af dig selv ind i dit eget hjerte, via selvforståelse, og selverkendelse, så også du kan opleve glæden ved at være fuldt nærværende for Livet. Rejsen videre frem i livet, vil foregå med lettere bagage.
Du vil på denne indre oplevelsesrejse opleve en stor indre klarhed, og mental frisked, idet du vil lære at rydde op i alle dine fortrængte mentale lag. Denne renhed vil give dig en tilstand af forstærket nydelse af livet dette både via alle dets udfordringer og milde gaver.
Rejsen vil samtidig vise dig, at der findes en form for fred, harmoni og velvære, som altid er tilgængelig for dig, inden i dig- uanset hvad der sker i dit liv. Hvis du er som de fleste mennesker, har du kun sporadisk adgang til den fornemmelse og oplevelse af ren væren, fordi du har lært at tro på, at den fred du længes efter, først kan findes, ”når bare” du kan få dig selv og dit liv til at være på en anden måde. Du behøver ikke at kæmpe længere. Du har det hele i dig.

DET ER IKKE DET DU ER DER HOLDER DIG TILBAGE – DET ER DET DU TROR DU IKKE ER !!

De oprindelige Mindfulness tilgange er virksomme på mange plan. For at nå ind til essensen og de afgørende væsentligheder, må vi nødvendigvis stimuleres både på det intellektuelle, det følelsesmæssige, det bevidste, og på det erfaringsmæssige plan.

For at kunne forholde sig motiveret og engageret til praksis, er det af afgørende betydning vi tilfulde ’forstår ’de udviklende processer vi tilbyder både vor krop og vort sind. Herfra kan vi gennem praksis og dyb personlig erfaring få adgang til de dybere lag i os selv, via den Oprindelige Mindfulness , og netop derigennem får vi ’oplevelsen’og erfaringen af selve essensen og den fulde betydning af processen.
Via disse processer og tekniker påvirker og udvikler vi vor mange lag af intelligens. Dette vil opleves via Den almene intelligens, den følelsesmæssige intelligens, den kropslige intelligens, den sociale intelligens, den sprogligt-verbale intelligens og vor personlige intelligens.
Denne udviklede bevidsthed og den derfra kommende personlige vækst og styrke, vil blive dine personlige værdifulde forudsætninger for et liv i forhold til dine personlige værdier. Et liv ud af nedtrykthed og stress, mod progression, personlig vækst og transformation. En fornyet livsudfoldelse via bevidst livskraft, kærlighed, tolerence, respekt og dedikation. Denne tilgang har den allerstørste betydning i forholdet til dig selv, og også i relation til de mennesker der virkeligt betyder noget for dig,

POLARITET ’SLIP VANENS MAGT’

I de Oprindelige Mindfulness tilgange træner vi vores selvopfattelse, selvforståelse og den derfra kommende opfattelse af tilværelsen og omverdenen, bl.a. via en klar forståelse for polaritet, Vi vil erfare at i spændingsfeltet mellem 2 poler opstår energi, fornyet forståelse g åbenhed. Livet er fyldt med, og kan forstås i lyset af, disse pol-par: Kvinde/mand, dag/nat, trist/glad, lyst/ulyst, stilstand/bevægelse, vækst/forfald osv. Ofte ser man sig selv mest i et af ekstremerne, hældende mod en pol, og går dermed glip af helheden både indvortes og udvortes. Ved integration og bevidsthed forstår igen at intet er ‘enten eller’, og forholder os til at livet og alting i dette, er i konstant bevægelse og forandring.

Vi arbejder med strukturer der kan rumme modsætningerne og samtidig give et frirum af forståelse og bevidsthed midt imellem dem. Dette vil medføre at vi ikke længere vil være slaver af en bestemt ’polær’ vane. Dette vil medføre og frigøre energi – som så kan bruges til kreativ konstruktiv livsudfoldelse.

MEDFØLELSE (COMPASSION); AT KUNNE LEVE, ELSKE OG VÆRE, VIA DEN OPRINDELIGE OG FULDE MINDFULNESS TILGANG

At praktisere den Oprindelige Mindfulness er i sin væsentlighed at praktisere kærlighed, accept og fred ’compassion’. Kærlighed accept og fred med os sig selv og med andre. Husk at kærlighed og accept er mange ting. I starten kan det lyde diffust og anderledes at sætte kærligheden i tale som en almen størrelse, og begrebet accept bliver ofte tolket, som en accept af alt det der rammer os. Dette er langt fra tilfældet.
Du vil det i løbet af kort tids tilgang og praktisering, ophøre med at undre dig, og opleve disse begreber som en ny tilstand af væren, en ny oplevelse af dig selv og din omverden. Fra at være en tanke-relateret kærlighed og accept af os os selv og vor omverden, vil oplevelsen hurtigt ændre sig mentalt til at en indre oplevelse, og en indre tilstand Denne kærlighed og freds oplevelse, har til alle tider været iboende i os, og vil genopleves som en følelse af glæde, sindsro, tilfredshed og forbundethed med vor egen dybeste essens og vor omverden. Denne tilgang afslører den skønhed, fylde og rigdom, som er her,- tilstede lige nu g her, både udenfor og inden i os selv.
Oprindeligt er Mindfulness en indførsel i, og forståelse for, hele det menneskelige funktions, bevidstheds og adfærdssystem,- indebærende viden omkring:
• Psykologi (Viden om psykens funktioner)
• Neurofysiologi (Viden om hjernens funktioner)
• Neurobiologi (viden om hjernens signalstoffer
• Anatomi (viden om kroppens opbygning)
• Fysiolog(i (viden om kroppens funktioner)
• Endokrinologi (viden om organernes funktionel)
• Kognitivitet (viden om sindets funktioner)
• adfærdsmæssighed (viden om bevidsthedens funktioner)
• kultur identitet ( viden om omgivelsesmæssig påvirkning)
• spiritualitet ( Viden om den højere bevidsthed)
• visdomstraditioner ( Viden om universielle visdomstraditioner)

FÆRDIGHEDER, KUNDSKABER OG VÆREN VIA DEN OPRINDELIGE MINDFULNESS ESSENS, TILEGNES VIA KENDSKAB TIL OG INTEGRATION AF ;

MEANINGFULNESS,- Den dybere forståelse for stoffet via Intellektet.
MINDFULNESS,- Den dybere forståelse for stoffet via Sindets Visdom og Indsigter.
HEARTFULNESS,- Den dybere forståelse for stoffet via Hjertets Intelligens.
WHOLEFULNESS,- Den dybere og fulde forståelse af os selv, og derved også dybere forståelse af vore medmennesker. At gøre hjertets, hjernes og sindets visdom til en helhed, og kunne anvende den derfra kommende accept og indre fred, til muligheder for vækst af hele vor væsen og væren.

1. MEANINGFULNESS, – Intellektet;

At Kunne begribe og forholde sig til det store vækst potentiale de Oprindelige Mindfulness tilgange tilbyder,og derfra kunne anvende de effektive metoder vi tilbydes til påvirkning af vor tilstand. En påvirkning der vil flytte os væk fra den drænende mentale og fysiske stress spiral. At vide hvordan vi påvirker os selv i de Mindfulde processer, giver meningsfuldhed, tillid og commitment, til processen.

Indsigt i hvordan din hjerne,- arbejder, udvikler sig og styrkes, gennem Den Oprindelige Mindfulness Praksis.
Dette bla.a. via påvirkning af signalstoffer og opbyggelsen af nye neurale netværk og neurologiske forbindelser.

Indsigt i hvordan kroppen og alle vore sanser påvirker vort sind, og derved vor tilstand og oplevelse af os selv. Kundskab i hvordan vor kropsbevidsthed opleves med fornyet intensitet og styrkes og via de Oprindelige systemer og tilgange.

Indsigt i hvordan hjernen, kroppen og sindet funger som et multi-sammenarbejdende system på alle niveauer, og derved påvirker vor fysiske og mentale tilstand på alle måder,- til enhver tid.

Indsigt i vor følelsesmæssige intelligens, kontra vor konventionelle intelligens. Hvordan vi via de oprindelige tilgange i Mindfulness bliver i stand til at forbinde, højre hjernehalvdel ’sanse føle og være’, med venstre hjernehalvdel, ’analysere, udvikle og formidle’, og derved opnår en åben og fuld integreret bevidsthed, med en forstærket følelsesmæssig intelligens, og et sprog der afspejler både følsomhed, og intellekt.

2. MINDFULNESS,- Bevidstheden.

Vi opdager og mærker og erfarer, hvordan vort sind arbejder og påvirker os. Ved at ’opdage’ os selv, oplever vi nu hvordan vi, ved viden og fornyet bevidsthed, kan påvirke vort eget sind, og vor egen tilstand. Dette bevirker at vi nu kan se de nye, de før skjulte muligheder og åbninger for nye og frie valg livet fremover.

Indsigt i hvordan dit sind,- arbejder, udvikles og styrkes, og hvordan din hjerne påvirkes i, og uden stress tilstande- og derved opdagelsen af hvem og hvad du er. Via stærkere og klarer bevidsthed omkring stressens cyklus i hele dit system, fremmer du det der glæder, tilfredsstiller og udvikler dig,- frem for du i ubevidsthed tiltrækker det som kan være kilden til stress, utilfredshed, udbrændthed og derved begrænsninger i dit liv.

få indsigt i hvordan du er i stand til at påvirke dit sind via
bevidsthed, til afspænding, og afstressning af hele dit system, via de Oprindelige Mindfulness tilgange, og klarhed over hvordan du via forstærket bevidsthed får adgang til din inderste kerne, din essens, via de Oprindelige Mindfulness tilgange.

3. HEARTFULNESS-, Hjertes sandhed

Hvad det det sårede ego råber – og det sårbare hjerte hvisker….Vi forstår nu den befriende og livgivende forskel.
Hjertets følsomme Intelligens; Det bevidste og udømmende nærvær åbnes til fulde, når du følger og anerkender det bevidste Sinds og det åbne Hjertes veje. Derfra ser du og forstår med klarhed sindets veje og vildveje, og imødekommer hjertes styrke og visdom. Du gennemskuer nu forskellen imellem hjertets ønske om eventuel forandring og udvikling, fremfor for at lade dig lede af det skrøbelige og sårbare Egos evigt foranderlige og diffuse behov.

Vi forstår og erfarer, at i vore åbne hjerter er vi automatisk i kontakt med følelser af indre ro og glæde, helt uafhængig af den ydre verdens begivenheder.

Vi forstår, erfarer, værdsætter og rummer det smukke, det fantastiske og det unikke ved hjertets følsomhed.

Vi mærker at denne rummelighed skaber plads til at kunne ‘se’ det væsentlige, og det vi kan tage til os , også i det umiddelbart svære vi er i, eller har været i.

Vi erfarer at det åbne hjerte tillader , at sårbarheden er tilstede. Derved kan vi tillade os selv, at lade os bevæge, at give slip på gårsdagens hændelser.

Via mærker at via det åbne hjerte er vi i stand til at tilgive os selv, og andre for gamle begivenheder der har skabt uro i sindet. Dette medfører stor frihed og nærvær i hjertet.

4. WHOLEFULNESS,- Hele dit væsen og væren.

Herfra har du forstået og erfaret at du egenhændigt kan påvirke dit liv til det bedre , lysere og rigere-, eller til det modsatte,- til enhver tid. Processen er sin fulde form en transformativ rejse,- vejen til selvforståelse og egen-terapi. Du erfarer at du er lederen af dit eget liv, såvel som leder af din følelssesmæssige og værensmæssige vej i livet.

Vi erfarer, føler og ved nu at de fleste tanker, følelser og derved mentale og kropslige tilstande har haft deres opståen via ‘gamle’ erfaringer, fortrængte minder, slidte meningsmæssige overbevisninger og historier fra vor fortid.

Vi forstår at; Denne viden og også nye oplevelse af os selv og vor omverden, giver en stor mental og følelsesmæssig frihed.

Vi forstår at; Denne ’given slip’ på gamle følelser og tanker,
medfører at vi herfra evner at åbne vores bevidsthed i større og større grad. Dette i udstrækket mellem ubevidste mønstre og overbevisninger, og bevidste tanker, følelser og holdninger, handlinger og adfærd.

Vi forstår at; Vi nu har indsigt i hvordan vi kan vælge en sundere, friere, kærligere og langt mere autentisk tilværelse fremover. Dette via tankemæssig og følelsesmæssig forståelse, og den derfra kommende livgivende mentale FRIHED.

Vi forstår nu, forholder os til og oplever den fulde essens i Mindfulness universet. Vi kender os selv, vor krop, vor sind, vor bevidsthed, VOR ESSENS.

Herved gives adgang til leve det liv vi ønsker – via vor nuværende og højnede bevidstheds betingelser.
———————————————————–

THE PRESENT “GAVEN”

Den Oprindelige Mindfulness er en gave til os alle. Denne livskunst er den vigtigste gave vi kan forære os selv, og alle andre på vor vej i livet. Via ‘Nuet,-The Present,’ er den væsenligste gave at finde ind til os selv og kunne evne at opleve os selv og vor omverden, ud fra vore indefrakommende personlige identitet og værdier, frem for at lade os forstyrre og forvirre af, hvad vi tror og formener der skal til, for at konstant kunne imødekomme behovene fra vor ydre verden.

Det er en befrielse at ’virkeligt’ opdage at vi ikke behøver leve op til vores egne ofte drænende krav, men snarere har brug for at slippe…. Længslen efter at ’forstå’ os selv, vor bevæggrunde og vor adfærd er voksende i samfundet. Denne hastigt voksende tendens, afspejler et savn i os mennesker, i at finde tilbage, og ind til det der er aller helligst for os. Det virkeligt vigtige. At kunne evne at ’se’ og vælge det der gavner os selv og andre, frem for det der unødigt stresser og presser os selv og vore relationer, giver os adgang til det liv vi dybest set ønsker og fortjener.
Vi konstater og mærker, at for at komme en lysere fremtid i møde, må vi ‘rydde op’ i fortiden, derfra bringes vi i fuld kontakt med nærværet i nutiden.

FRA ØSTENS INDSIGTER – TIL VESTENS HENSIGTER

FØLG BLOKKEN;
https://oprindeligmindfulness.wordpress.com/

Mindfulness er importeret fra Østen, og blevet genkonstrueret i en delvis udgave af de Oprindelige principper og tilgange . Der er omfattende og væsentlige forskelle på de Oprindelige Mindfulness tilgange, og de gængse Mindfulness tilbud, som oftets er mindfulness ‘inspirerede’. Altså et udsnit af den oprindelige helhed fra Mindfulness Esensen. Hvilken tilgang der passer dig bedst er både en temperamentsag og et spørgsmål om interesse for den dybere meningsfuldhed, og det fulde potentiale du får adgang til via den Oprindelige og fulde Mindfulness tilgang.

 

KILDEN TIL VELVÆRE, LIVSGLÆDE OG LIVSKRAFT

I virkeligheden er den største kilde til velvære, tilfredshed og glæde at være til stede i nuet og møde din oplevelse, præcis som den er, med kærlighed og accept – ligegyldigt, hvad den er. Jo mere du kan møde dig selv og dit liv, præcis som det er, jo mere frihed, glæde, lykke og fred vil du opleve i dit liv. Vi får derved den glemte kraft og nydelse tilbage via nuet.

————————————————————————————————————————————————————–
På dette intensive og uddybende weekend seminar, får du en dybdegående forståelse af teori, filosofi, tilgang og praktisering af de fulde OPRINDELIGE Mindfulnes principper.
Undervisningsformen vil være delt mellem væsentlig teori, og overskuelige, teoretiske oplæg, samt praktiske og meningsfyldte øvelser.
Som følge af seminaret opnår du en personlig forståelse og tilgang til din praksis af de Oprindelige Mindfulness principper, og du vil være rustet til at fortsætte de personligt udviklende og afspændende metoder på egen hånd.

              All of you, will come to You

Psychology without spirituality is arid and ultimately meaningless, while spirituality without grounding in psychological work leads to vanity and illusions . . . spirituality and psychology need to go hand in hand to reinforce the best in each other.
‘Riso & Hudson’

————————————————————————————————————————————————————–
Tilbud
Vi har desuden forskellige tilbud, hvori de oprindelige Mindfulness principper er fundamentet.; Internater, Workshops, Gruppeforløb Foredrag, Personlig Procesguidning for par, og Individuelt, og seminarer og uddannelser.
Fælles for alle tilbud er, at vi har fokus på, hvordan du får et forhold til dig selv, dit liv, dine relationer og din omverden, via fornyet livskraft og lykke.Tilbuddene er forskellige former og måder, hvorpå du kan finde vejen ind til din essens og det væsentlige for dig i dit liv. Måske mærker du at dette weekend seminar er en mulighed for din personlige vækst frenover, eller måske du gerne vil vejledes?
Kontakt mig gerne, eller ring 20940063 for en uforpligtende snak.

Jeg glæder mig til at møde Dig
Namaste Jeanne

Kontakt/Tilmelding

Skriv en kommentar